Украинско-Български Бизнес Форум - Варна 2019
На 18 октомври 2019 г. в гр. Варна се проведе Украинско-Български Бизнес Форум.

По време на събитието бе представен икономическият, инвестиционен и туристически потенциал на Одеска област, както и бяха дадени успешни примери за украинско-българско икономическо и инвестиционно сътрудничество.
Събитието се проведе с организационното съдействие на Посолството на Украйна, Одеската областна държавна администрация, Одеския областен съвет, Варненската търговско-промишлена палата, както и Българо-украинската индустриална камара.
Ключов елемент на събитието стана представяне на финалния етап на изпълнение на инвестиционния проект на строителството на модерен фериботния комплекс в с. Орловка, Ренийски район, Одеска област, Украйна - Международен Граничен контролно-пропускателен пункт през държавните граници за фериботно, пътническо и товарно съобщение между населените места Орловка (Украйна) - Исакча (Румъния).
Става дума за създаване на директен транспортен коридор между Украйна и ЕС, който скъсява разстоянието между Одеса и Черноморския регион на Румъния, България, Турция и Гърция с 200 км.
Налице са съществуващите предпоставки за по-нататъшното развитие на търговско-икономическото и инвестиционно сътрудничество между Украйна и България, за което способства въвеждането на нова фериботна, пътническа и товарна фериботна връзка между Украйна и ЕС

 

 

«назад
ФотогалерияБългарияУкрайнаПроекти
© 2009 СБУДС. Всички права запазени.