Представяне на възможностите за целогодишен отдих в България
27.10.2014

Пресконференция, посветена на възможностите за целогодишен отдих в България, се проведе на 23 октомври в хотел Опера, гр. Киев. Събитието е организирано организирана от Министерство на икономиката и енергетиката в изпълнение на проект „Интегрирани комуникационни кампании за България на целеви пазари“, особена позиция 4, „Провеждане на рекламна кампания на пазар Украйна“, с изпълнител ДЗЗД „Аргент Прима“. На пресконференцията присъстваха около 45 журналисти от водещи печатния издания в Украйна сред които: „Международен туризъм“, „Мир туризма“, „Украинская туристическа газета“, „Мир отдыха и бизнеса“, „ВОГ“, „Мандры“ и др.

В пресконференцията участваха Красимир Минчев, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Украйна, Благомир Бацанов, първи секретар, ръководител на консулска служба и Надежда Белелиева, първи секретар, ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси.

Посланик Минчев приветства журналистите, изтъквайки близостта и приятелските връзки между нашите два народа, свързани исторически и културно. Той представи модерна България, предлагаща конкурентна и предвидима среда за бизнес и инвестиции, отбеляза нарастващият с всяка година интерес на украинските туристи към България иподчерта възможностите, които страната ни предоставя като целогодишна туристическа дестинация.

Посланик Минчев информира журналистите за приетата „Стратегия за устойчиво развитие на туризма в България 2014 - 2030 г.“, насочена към утвърждаване на страната ни като предпочитана целогодишна дестинация, заемаща водещо място сред петте топ дестинации в Централна и Източна Европа. 

Заявена бе подкрепата на България, в стремежа на Украйна към европейска интеграция и готовността на страната ни да сподели своя опит.

Надежда Белелиева направи презентация за възможностите, които България предлага за целогодишен отдих с впечатляващо разнообразие на видове туризъм – летен, културен, религиозен, селски, гурме, ловен, зимен, спа и оздравителен. Акцентирано бе на привлекателността на България, като туристическа дестинация с богата история, съхранена култура и природа, конкурентна в областта на СПА, балнео и уелнес туризма с изобилието и многообразието на минерални води.  

Журналистите получиха информационни и промо-материали за България, съдържащи книга, брошури, дискове и др.

«назад
ФотогалерияБългарияУкрайнаПроекти
© 2009 АБУДС. Всі права захищені.